September 27, 2013

Dunia Baru

Assalamualaikum & Bismillah


Alahamdulillah dah tiga minggu menjalani kembali fasa sebagai pelajar. hewhew tapi kalau dulu diploma sekarang dah ijazah. syukur alhamdulillah kerana masih diberi peluang oleh Allah untuk watif sambung belajar. hrmmm for now tengah pikiaq macam mana nak score. walaupun dulu waktu diploma dah belajar tapi bila masuk degree jadi macam tak penah belajar pulak. haahaa (nampak tak belajar cuma untuk pass exam memang macam tu la awatif oiii) awatif, kau dah boleh betukan niat tuh. huhuhu

Dahhh tutup cerita pasal yang tu sekarang nak cerita tentang campus life pulak. hahaha. Alhamdulillah aku selamat mendaftar sebagai pelajar dekat UiTM Machang tiga minggu lepas. hewhewhew baru sekarang nak update kan. hehehe tak apa asalkan update kat diary comey ku ini. hahaha. Alahamdulillah dekat je dengan rumah. tiap-tiap minggu watif balik walaupun untuk sehari. macam semalam (Khamis) pecut balik jap dan hari ni (Jumaat) dah nak kena pegi machang balik sebab malam ni ada module nak kena attend. huahahaha adat la kan bila dah rumah dekat. dekat dekat pun dalam sejam jugak la. hahaha

Course pulak tentunya dapat course watif bukan letak for the first choice. hahaha tak ada rezeki kan tak apa la dapat yang ni belajar je la. watif dapat course Office System Management atau sekarang ni UiTM dah tukar rasanya jadi Administrative System Management. walaupun tak dapat buat transfer credit untuk banyak subjek yang sebelum ni dah amik waktu diploma hidup masih perlu di teruskan dan amik lagi subjek tu sem depan. oh nooo tau tau la kan bila kita dah belajar lagi sekali subjek yang pernah kita belajar tu ibarat teettttt..  hahaha lagi-lagi subjek tu memang killer paper fuhhhhh waktu diploma dulu pun nangis- nangis waktu study subjek subjek ni. tiap-tipa hari call mama ngadu kat mama. hehehe.

Okeh la rasanya cukup dulu mengomel kat sini hari ni. insyaAllah ada masa terupdatelah blog kesayangan hamba ini.

tapi nak jugak tepek satu gambar kat sini...hehehehe nahhhhh


my roomate nurul, farah, aku. abaikan keboollaaattan aku. optsss ada lagi sorg, syifa dia tak ada dalam gambar ni sebab dia snap pichaa ni..hehehe nanti aku introduce okeh! hehehe





byebye
Assalamualaikum and have a nice weekend!














a w a t i f a z i z i

No comments: