May 26, 2013

Kembali Senyum (dalam kenangan)

assalamualaikum dan bismillah

sekarang ni dah jarang sangat update blog. tak tau la kenapa..huhu. mungkin tak ada cerita kot.huhu malam ni nak tulis pasal lagu Kembali Senyum :)

haa..tadi terbuka lagu ni kat incik youtube. nak nangis rasa tengok lepas tu tengok pulak bila Airil nyanyi kat Mania. tetibe air mata ni menggatal nak keluar..sebak~



ni part yang Airil nyanyi



dan ini yang Allahyarham Izwan Pilus nyanyi.


- Al-Fatihah-




-DONE-





 a w a t i f a z i z i

May 11, 2013

Shiseido Mask Made in Japan Original

assalamualaikum & bismillah

selamat hari minggu semua..hari ni nak update sikit pasal shiseido mask nih..haa..mask ni ada banyak jenis..ada black, white and naturgo..ni yang bacis la..yang lain next entry kita cerita..hehehe..alang-alang weekend nih jom shopping ngan watif.
daripada pengalaman sendiri la kan watif nih jenis yang ada blackhead and whitehead sekitar hidung dan bawah bibir..perasaan tu kan setiap kali pengang hidung rasa je nak picit,,kalau dah picit tu memang sakit la kan..tapi nak buat macam mana dah geram sangat..tiba suatu hari (ayat tak boleh blah) tergerak la hati ni nak try bendalah nih..first time pakai feeling2 macam kat spa or beauty care je..hehe..sebabnya :

* bau wangi je
* bila pakai rasa sejuk sangat

tunggu dalam 45 min untuk mask tu kering and then tarik buang..perghhhh memang terbaik lah kan..dia tarik semua tuu rasa licin jeh kulit ni..memang best and tak menyesal la guna..


 kalau yang warna hitam ni just untuk buang blackhead and whitehead di samping mengecilkan pori-pori dan menegangkan muka..

putih pulak function sama dengan yang hitam tapi plus lagi satu ada whitening..haaaa terbaik kan..

ni adalah yang naturgo..yang ni dia daa gabung terus yang hitam dan putih..so means all in one laa..haaaa..


 Orang yang harus menggunakan mask ini ialah :

1. Orang yang nak mengecilkan pori wajah 
2. Orang yang nak menanggalkan sel kulit mati. 
3. Orang yang nak mengawal minyak berlebihan. 
4. Orang yang nak mencerahkan kulit wajah

cara pemakaian : 

1) Cuci muka terlebih dahulu seperti biasa.

2) Steam atau wapkan muka dengan air panas agar pori2 terbuka lebih kurang 5 minit. (lagi mudah nak buang blackhead)

3) Sapukan masker di muka anda, terutama bahagian yg diinginkan seperti hidung atau di kawasan yg byk blackhead & whitehead. (Jauhkan dari terkena pd kening, bibir dan kawasan mata)

4) Boleh gunakan dangan jari. Kalau pakai jari lebih mudah untuk disapu supaya lebih rata di muka.

5) Biarkan selama lebih kurang 30 minit hingga masker benar2 kering/keras.

6) Cabut masker perlahan dari bawah ke arah atas wajah anda dan anda akan lihat sendiri blackhead & whitehead melekat di mask.

7) Bersihkan wajah dengan air dingin agar pori-pori tertutup dengan sempurna.



jom harga promosi :

10 pcs = RM15
20 pcs = RM 25


* lagi banyak beli lagi murah dapat
* boleh campur dengan white, black and naturgo 

sesiapa yang berminat boleh terus order dengan watif boleh sms/whatspp di no 010-2642872 atau email terus ke awatifazizi@gmail.com


p/s : kalau nak keterangan yang lebih lanjut boleh ke page Beauty House  dan "like" terus..








a w a t i f a z i z i