April 27, 2013

Bila Dah Berhabuk


assalamualaikum...

Ya Allah dah lama sangat tak menaip kat sini. Ssegala rasa ada kekok, kaku jari jemari dan yang paling penting apa yang aku nak meraban dekat sinih..hahaha 

Sekarang watif dah habis diploma. Akhirnya penantian selama tiga tahun untuk habiskan diploma berjaya..hahaha syabas Awatif. tapi bosan pulak duduk kat umah je. Biasa la manusia sentiasa tak puas dekat apa yang mereka dapat and termasuklah SAYA hahaha. Masa belajar nak habis cepat bila dah habis ni bosan la, rindu nak balik sana la, macam-macam. heeee

Tiga tahun dekat bangi telah mendewasakan aku (ayat tak payah nak novel sgt la kan awatif..hehe). Pahit manis semua ada. Dekat sana la watif belajar cara macam mana nak hidup kat tempat orang dalam erti kata lain BERDIKARI. Hahaha , berdikari la sangat kan. Dekat sana la belajar jatuh cinta (ooiitttt orang suruh pegi belajar la bukan bercinta) biasa la itu kan lumrah manusia, mempunya rasa untuk mencintai dan dicintai. (Hahaha ayat memang backup habis nih) Tapi adik-adik jangan abaikan pelajaran tau.

Dekat sana lah aku dapat jumpa kawan dari merata-rata tempat termasuklah Sabah tau. Macam-macam jenis yang watif jumpa daripada yang baik gile sampai la yang jahat gile (jahat disini merujuk kepada nakal tau!) hahaha. Berhati-hati dalam memilih kawan tau uollsss.

Sekarang dah seminggu habis belajar dan start rasa rindu sangat kat member. Hahaa bila wassap dengan member still ada ayat bunga-bunga masa study dulu contoh macam ni :

 

Hahaha dulu masa belajar main-main buat mind map, bila lect mintak baru tak menang tangan nak buat semua subject tu, sekarang dah rindu nak buat mind map (walaupon aku la yg buat mind map plg ringkas.haaa)



Nohh, waktu zaman muda-mudi dulu hahaha. Waktu ni part 1, semua buakan main aktif lagi plus dengan hyper sekali tapi zaman dah berubah dan economy dah maju and kenapa tetibe cakap pasal economy pulak nie!!! Ish macam-macam...


Yang nih semuanya dah matang sebab dah part 6 haaa. Class yang paling ramai student adalah class kamiii!!!!hahaha


Dijemur panas terik mentari weeee....


 

Yang ni kena pergi site visit untuk subject Operation Management at Gardenia Factory. Rindu dekat Miss Nora.

"apa dia labu sayunggggg..."

"cekodok kau.."

itu adalah ayat yang pada kebiasaannya ditutrkan oleh Miss Nora sewaktu stress dengan kami..Hahaha..


Dan rindu nak buat assignment sampai pukol 6 pagi dekat McD..



Rasa macam cukup je dulu sebab kalau semua cerita kat entry ni nanti kat entry lain tak tau nak cerita apeh woott wwooottt....

Nanti sambung lagi kat entry lain pulak.......















a w a t i f a z i z i

No comments: