March 19, 2012

saya nak cincin macam ni boleh???

assalamualaikum...


amboi tengah-tengah exam pun sempat lagi kan nak update blog...haha..LAW dah lepas sekarang ni tunggu FIN pulak..harap-harap semua nya berjalan lancar insyaallah..doakan watif tau..even sekarang ni nak amek mood study tapi laptop pulak yang di buka...awaktif awatif..lepas tu di google pulak gambar lisa surihani yang kawen hari tuu..macam-macam...

bila dah di google tuu ada pulak la yang berkenan di hati..haha..mesti MIA daa takot kan apa lak yang awatif ni nak mintak..hehe xde apa pun yang nak di minta sebenarnya tapi saya nak cincin macam lisa surihani tuu boley???lawa sangat empatpulohkali...haha


nah dari dekat uoollssss...

gambar ihsan mr. google

cantik sangat kan...design lain dari yang lain, simple je but nice..

MIA boleh tak???hehe...

 jom layan gambar honeymoon mereka kat Zurich...main salji yer kamu-kamu...






 --DONE--



 ***


"aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu, jika kau hilangkan agama dalam diri mu,
hilanglah cintaku pada mu."


 ~Imam Nawawi~








a w a t i f a z i z i

March 15, 2012

Cerita atau Hikayat....

assalamualaikum...


ehem2...ekceli tak tau nak tulis apa sebab daa stuck dengan idea but try jugak tulis..nie la faedahnya bila daa lama tak menulis asyik dok blogwalking je tulisnya tak nak..hehe..biasa la bila daa jumpa blog yang berkenan kat hati mesti nak selalu singgah dan baca right???huhu...


sekarang ni sebenarnya tengah penghabisan study week dan gap dengan paper adalah selama 14 hari..perghh lama kan tapi haram nak study..huhu..hari sabtu ini adalah first paper iaitu LAW. semalam masa nak datang bangi mama dengan adik2 yang hantar kat stesen bas...waktu peluk mama daa nak nangis daa pas tu waktu mama wish good luck for your final lagi laa nak nangis...takoooootttt sangat kalau tak boleh puaskan hati mama tambah lak bila mama MIA pun cakap buat betol2..maaa watif takottt kalau tak boley puaskan hati mama-mama sekalian...huhu..tengah taip entry ni pun macam nak nagis je or daa nangis sebenarnya..huhu

next, sekarang ni MIA tengah cuti....wah wah wah bestnya dok kat umah kat...semalam gak waktu on call ngan MIA, dia boley cakap "sampai hati awak tinggal kan saya untuk duaminggu" diulangi duaminggu...hehe..pada hal awak tinggal saya jap agi tigabulan diulangi tigabulan...fuhhh lama kan, ini tidak adilllllll, belayar la dua minggu gak..hehe..macam syarikat kapal ko lak kan awatif, sesuka hati je..

waktu MIA sampai KL kami keluar jenjalan dan dapat hadiah sebentuk cincin lagi daripada MIA..thanks and i like it so much.. ini cincin keempat yang awak bagi kat sana but saya tak penah bagi pun kat awak dengan harga yang sekali tengok boley juling mata saya nie awak...tapi even saya bagi benda yang takde mahal mana pun but awak still hargainya...thanks sayang...

the next day MIA kat KL kami keluar dengan along MIA best sesangat jenjalan tak hingat dunia uollss...hehe..bayangkan sampai sakit kaki ni dan bila dapat duduk perghhh nikmat dunia waa cakap luu...hehe..thanks MIA dan along sebab sudi keluar sesama dan thanks untuk MIA lagi sekali sebab dia daa jadi banker bagi watif dan along pada hari tuu...sayang ketat-ketat.hehe 

hari tuu waktu balik cuti study week balik sama-sama dengan MIA...dia tunaikan janji at least pernah balik sama-sama even sebenarnya waktu raya tahun sudaa janjinya...tapi takpe at least awak dah tunaikan janji awak...thanks dear...

balik KB lak selalu gak keluar dengan MIA..asyik nak berkepit je kan..ehem2 maklumla tak selalu jumpa ..hehe..waktu keluar jenjalan tuu bawak sekali dengan adek MIA yang twin tuu Ita dan Ina..first2 susah nak ingat nama sebab nama mereka dekat-dekat tapi sekarang ni alhamdulillah daa boley kenal even tengah on call sekali pun..hehe..

waktu kat KB MIA usahakan agar segala apa yang watif nak semua direalisasikan..nak makan itu dia pergi beli nak makan ini dia pergi ambil, nak itu dia beli nak ini pun dia beli tapi satu je tak dapat lagi air honey lemon kat hayaki tuuu...saya nak minum air tuu. boley bawakan ke tak sayang???hehe..nak kena cepuk je si awatif ni kan.


waa panjang pulak kan entry pada hari ni. maklumla daa lama tak menulis tapi bila dah menulis ni idea lak mencurah-curah macam coklat mencurah-curah ke ladang gandum maka jadilah koko krunch..wakaka

cukup lah sampai kat sini je insyaallah nanti akan ada entry yang bakal menyusul pulak nanti..


--done--


mutiara kata hari ini :

ucapkan terima kasih kepada mereka yang menjatuhkan anda
kerana mereka telah menjadikan anda lebih gagah untuk bangun sendiri
ucapkan terima kasih kepada orang yang mengecewakan anda
kerana mereka telah mengajar anda erti hampa
ucapkan terima kasih kepada orang yang menunding jari kepada anda
kerana mereka menjadikan anda lebih matang dan kuat
terima kasih terima kasih terima kasih





 p/s : khas untuk MIA

awak,
saya amat berharap suatu hari nanti, awak akan jadi suami saya yang sah. suami yang boleh saya belai tanpa rasa bersalah, yang boleh bimbing saya ke jalan syurga. INSYAALLAH. saya selalu mengimpikan untuk menghabiskan sisa hidup dengan awak. hanya awak. and, jika ianya menjadi kenyataan, hari itu akan menjadi hari yang terindah dalam hidup saya.





a w a t i f a z i z i