December 21, 2011

Dream House

assalamualaikum
okeh..malam nie rasa macam nak tulis someting lak..huhu..hati dan fikiran sangat2 celaru dikala waktu ini (ayat agak dramatis yerr kat situu..huhu) so nak tenangkan perasaan ni kena la tengok benda-benda yang comel-comel dan memulakan awan angan-angan atau dengan nama lain jom kita berangan...haha..watif rasa ni pun bleh jadi salah satu terapi kan? tapi kena la ada limitnya betul tak???

okeh macam title kat atas tuu..hehe...DREAM HOUSE atau rumah idaman..ermm...watif tau mesti semua orang pernah tulis pasal rumah idaman kan???betol tak???waktu sekola dulu2..hehe...tapi yang watif buat malam ni kira advance sikit sebab boleh letak picha contoh lagi..haha..jom kita check it out...wakaka...


okeh..kita mula dengan bahagian luar dulu..hehe...watif suke rumah yang simple je..halaman kena ada la jugak kan sebab watif suka lau ada landscape..pokok-pokok hijau kat luar rumah atau ada mini waterfall pun kira oke gak..hehe..xpun letak je gazebo satuuuuu kat halaman luar...haha

ini pula untuk bahagian anjung luar...watif suka kalau rumah ada anjung macam ni...best nak lepak-lepak dengan family..minum petang sama-sama ngan family..

seriously i love this bedroom...watif paling suka part katil tuu..fuhhh...tapi kalau dapat yang warna putih macam kat ikea tuu pun cun jugak...hehe...warna pun tenang je lembut sangat-sangat sesuai la untuk bilik tidur...decoration pun simple je but nice...

next is bathroom..fullamakkkk....cantik kan..kalau la dapat bilik air mcm nie maunyer x kuar kan...haha

yesss...living room ni sangat cantik and i like it...hehe..especially sofa tuu...fuhhh...cantik kot... :)

haaaa....botak la kepala laki ko watif weii kalau ko nak kitchen macam nie...huahaha...so, selepas di godek-godek jumpa laa...
.
.
.
cantik kan..kemas dan simple...harap-harap dapyr ni akan jadi dapur mampu milik suatu hari nanti...haha...nasib laa badan...huhu...

kalau korang sumer perasan rumah nie ala-ala english style kan...haaaaa...watif memang sangat-sangat minat english style...haha...


mcm mana la rumah idaman korang ek..


---DONE--




notakaki : kepada bakal suami watif tu agak-agak boleh tak kalau sy nak rumah mcm nie??? plizzzz :)





a w a t i f a z i z i

2 comments:

budak penjara said...

bleh je..tp kena cari yg kaya la..hehe

Awatif Azizi said...

budak penjara > alamatnyer botak la kepala kann..hehe..