September 23, 2011

Ayat Perempuan Yang Lelaki Patut Faham

assalamualaikum...

hari nie luangkan masa untuk berblogwaking pastu jumpa la article ni..ekceli dari laman Tentang Cinta..hehe...so, jom kita bace ek..kepada kaum Adam di luar sana tuu take note okei..hehe..

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu? 

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I. 


Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala


Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nakmasak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.


Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke? 



Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je. 



Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku. 



Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.



Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.



haa..macam mana???ada bran ker???haha...okeh..untuk kaum adam di luar sana..sayangi pasangan masing-masing..




saya tak mintak awak jadi perfect tapi saya mintak awak buat saya jadi perfect.. 




p/s : suka suki.
creadit to hannafauzan







a w a t i f a z i z i

6 comments:

Atiqah Wadiah said...

take note yea laki2 sekalian~ahakss

Awatif Azizi said...

Atiqah Wadiah > yes babe ~

Monafisa said...

Wah wah kata2 perempuan memang penuh arti

Awatif Azizi said...

monafisa > yup2..sangat-sangat bererti.. :)

Syazwan Che Deraman said...

hehehe..ada betolnya jugak.

Awatif Azizi said...

syazwan > yup2..bkn daa "jugak" tapi "Sangat" haha