August 30, 2011

Selamat Hari Raya

assalamualaikum...




Selamat Hari Raya kepada semua yang bergelar bloger kat luar sana tak kira la anda berada di mana, rakan yang sangat sangat sangat di sayangi keluarga yang tercinta dan insan yang disayangi..

Selamat Hari Raya Aidilfitri drp watif .
Ampun & maaf andainya;
TERkasar bahasa
TERsilap bicara
TERmarah yg xkena
TERtanya xtentu hala
TERsasul yg xssengaja
TERpukul katmana2
TERpekik ditelinga
TERhantuk dikepala
TERpinjam harta benda
TERmoody xsemena2
TERumpat bila2
TERmacam2 lg yg xkena mengena

Semoga dimaafkan zahir & batin kawan ;) Selamat meMERDEKAkan diri di hari raya ini ;)




 --DONE--




a w a t i f a z i z i

August 29, 2011

Ramadhan Tahun Ini

 assalamualaikum...

selamat pagi malaysia...amboi watif awal jew post entry hari ni..hehe..

alhamdulillah hari ni daa masuk 29 hari kita berpuasa dan insyaallah esok kita akan raya...
alhamdulillah..pagi tadi pkl 6.30 pagi selamat sampai kat kg halaman tercinta...KOTA BHARU...hehe..syukur jugak at last dapat gak buka puasa dengan family hari ni..xpe la kan..sehari pun jadi la...huhu..rindu sangat2 kat family watif nie..

erm..sampai2 je kat uma pg tadi tgk macam banyak je keje nak kena wat hari nie..hehe..kemas uma ag pas tu ingat nak pg cari tudung ngan kak ina..hehe..


--DONE--


















a w a t i f a z i z i

August 25, 2011

Al-Fatihan buat Adik Dania Emelda Aqasha

asslamualaikum...

td tengah blogwalking terjumpa entry seorang ibu yang sangat2 tabah..bayangkan apabila seorang kanak-kanak perempuan yang berusia 2 tahun lebih menghidap penyakit leukimia..hebatnya ujian Allah terhadap ibu itu..menitik air mata watif baca kisah ibu tersebut,,kepada siapa2 nak baca boleh picit Sini

tapi Allah lebih sayangkan adik Dania..kepada siapa2 yang terbaca entry nie luangkan masa sedikit untuk sedekahkan al-fatihah kepada adik Dania..


Al-Fatihah






a w a t i f a z i z i

August 20, 2011

Ingat pesan orang tua

assalamualaikum

watif daa lame nk post benda nie tp lupa letak kat ner..haha..last2 jumpa kt blog myspace...watif penah tulis benda nie kat c 2..

org muda kata

enjoy sementara masih muda
hdp panjang agy
dh tua t t0bat laaa...

atuk
 kata


org muda mmg la hdp baru brmula
tp bl0m tentu msh pnjg agy
ntah esk lusa izrail dtg jemput

aku rasa...bt0l gak 2...

org muda kata

exam 2 ssh
kena bnyk sacrifice
c0nstant study
past year paper etc..etc..etc...

atuk kata

exam 2 sng jew
dh adew tarikh utk d uji
dh adew syllabus utk diik0t
kalau ajal...ntah ble siapap0wn x tau
bnyk pula 2 pringkatnyer
munkar nakir, neraca mizan tayangan...

aku rasa...bt0l gak 2...
org muda kata

hav fun 0n ur birthday party
pggl kengkwn n sdra mara
berpartylh spnjg mlm
make it as a memorable one!!

atuk kata

setiap hari jadi
kte semakin hampir
hampir setahun dgn kematian
setahun lg diberi peluang utk beramal, bertaubat la...

aku rasa...bt0l gak 2...

org muda kata

kerja mesti bersungguh-sungguh
beli rumah besar
kereta mewah
makanan lazat
baru puas!!!

atuk kata

yeakew daa puas???
dh cukup ibadah nk tempah kubur luas2???
dh siap kenderaan meluncur siratul mustaqim???
dh cukup zikir utk santapan r0hani???
dh cukup amal nk b00k tempat al-Firdaus???

aku rasa...bt0l gak 2...

org muda kata

successful people hav a g0od time management
ada bisness d kl,new y0rk n t0ky0
msh sempat berkempen utk pilihanraya
msh sempat melepas lelah di disko & karaoke
msh sempat pasang p0mpuan 2-3
baru org bley respect!!!

atuk kata

setiap manusia dpt 24 jam dlm sehari
tp...
ada masa ke utk sujud di sejadah 5x sehari semalam???
ada masa ke nk selak al-quran???
ada masa ke nk jenguk ibu ayah di kg???
sekali dl smggu / sebulan / setahun...

aku rasa...bt0l gak 2...



*tidak ada kene mengena ngan sapew2...
**sekadar direnungi bersama...
***time kasih sbb sudi bace...















p/s : daa lupa amek nie kat ner.huhu.





a w a t i f a z i z i

August 8, 2011

Puisi Cinta

Sekalipun cinta telah ku uraikan,
dan ku jelaskan panjang lebar,
namun jika cinta kudatangi,
aku jadi malu pada keteranganku sendiri…
meskipun lidahku telah mampu menguraikan,
namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang..
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya..
kata-kata pecah berkeping-keping,
begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta,
akal terbaring tak berdaya,
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur..
cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan..









a w a t i f a z i z i

'Doodle's Giveaway by Cik Nuyui 'Ain'

assalamualaikum...

daa lame x update skg nie update sbb nak join GA yg di buat oleh Cik Nuyui 'Ain..


-- daa follow --

-- daa letak banner --

-- "saya suka doodle kerana doodle sangat sangat sangat comey tambah pulak yang pakai tudung, nampak sweet sangat..sebab tuu la watif nak doodle tapi sayang x pandai nak buat dan sebab tuu jugak la watif join GA Cik Nuyui nie..Cik Nuyui nak doodle satu bolehhhh????" --

-- tag > tyra

sape-sape nak join bley picit SINI


-- DONE --








p/s : harap2 bertuah




a w a t i f a z i z i