July 24, 2011

pesta flora,birthday,mid-sem break

assalamualaikum...

fuhhh...rasanya daa lama sangat-sangat tak tulis entry nie...(yeakew???..hehe) daa lama tak blogwalk..huhu..mid sem break daa nak abiz..ary nie last..watif pown daa sampai kl..

ok..skg nie nak cerita waktu g pesta flora kat putrajaya ary tuu..biar la apa org nak ckp yg watif nie lambat update ke, cerita tuu daa lama ke kan yang penting hati kita senang..

watif g 12.7 ary bithday aina (housemate watif) ramai gak arh pg mlm 2..dlm 1 kelas laa..ada 2 3 org jew x ikot..

13.7 birthday watif..so ingatkan nk dyerowm nak kenakan aina je tup tup watif p0nw kena gak..jom kita layan pic ek..

mula-mula sampai..

sumer nak bunga tau...





berada di ladang bungaku..haha..





kami bertiga

konon-konon ada orang bagi bunga kan..

with fatin..

model-model air tin..hehe..

okeh..yg nie last pic untuk 12.7..

kita baling tepung sama dyerrrr...

abiz mukaku..

"dia ckp kita daa tua la watif.."

tiuppp..

ololoo...

tq aina

sangat putih mukakku waktu ini..

waktu potong kekkkkk...

inilah muka-muka yang kena...kek + tepung

thanks to all my friend untuk sambutan yang sangat best..



p/s : kan best lau awak ada sekali..




a w a t i f a z i z i

July 16, 2011

mid sem-break

assalamualaikum..

daa lme x update...huhu..yeakew??pg td bru sampai dr kl..huhu..penat naik bas 8 jam p0wn bl0m ilang tp daa lme sgt x blogwalking so cepat2 on lappy..

td ngah godam2 n golek jumpa la video irine nadia marcello tunang..mesti kowm sumer kenal kan kan kan???tip0o0o la lau x knl...dyerowm sweet sangat-sangat tau..rasa macam x boring tengok video dyerowm..tengok banyak kali pown x boring..

ok..lau nak tengok video tu bley la picit SINI

so, untuk mereka semoga cepat-cepat kawen n kekal hingga akhir hayat..amin..



--DONE--





p/s : nak tunang gak bley???haha...
gatai ea..tampo laju-laju...






a w a t i f a z i z i

July 10, 2011

Kepada yang bakal bergelar imam kepadaku

assalamualaikum...


Untuk bakal imamku, 
Bakal pemaisuri hatimu ini mungkin seorang yang degil, ganas, kasar, manja, mengada, dan sebagainya. 
Bersabarlah. tabahlah.

Andai aku adalah tulang rusukmu yang telah hilang
Aku berharap  
Jika nanti Allah mempertemukan kita
Kau akan selalu membimbingku
Agar aku menjadi wanita yang solehah
Yang nantinya akan menjadi bidadarimu di syurga
Kerana aku ingin kita akan disatukan di dunia dan akhirat

Andai kau ditakdirkan untuk menjadi ayah buat anakku
Jadilah ayah yang boleh mendidik anak kita
Agar mereka nanti menjadi anak kebanggaan buat kita di dunia dan akhirat
Iaitu anak yang soleh dan solehah
Yang boleh menjunjung tinggi Agama Allah

Andai engkau ditakdirkan untukku
Ku harap kau boleh menjadi imam buatku dan anakku
Kau boleh menjadi pemimpin yang baik dalam rumah tangga kita
Kau boleh mencintai aku apa adanya
Dan boleh menyikapi kekuranganku dengan penuh kebijaksanaan

Dan andai aku salah
Tegurlah aku dengan kata-katamu yang penuh dengan kelembutan dan kebijaksanaan
Andai aku marah
Belailah rambutku dengan penuh kasih sayangmu
Agar marahku boleh berubah menjadi kelembutan
Andai aku lupa
Ingatkanlah aku dengan penuh kasih sayang
Agar nanti kau tetap menjadi suri tauladan bagiku dan anak kita

Kerana
Aku hanya mengharapkan imam yang baik dalam rumah tanggaku
Yang bisa selalu membawa aku ke jalan yang diredhaiNya
Jalan yang menuju syurgaNya bersama dirimu.

Insya Allah. Amin Amin. Hanya ini mintaku.




thanks to : shurazirahsukhur


--DONE--



p/s : sangat bermakna...






a w a t i f a z i z i

July 8, 2011

Giveaway Tiny Pillow dari Ardinihumaira

assalamualaikum....

haaa...akhirnya dni wat gak giveaway tiny pillow nie...daa lama tunggu tau...


comey kan tiny pillow nie...

watif suka sgt kat tiny pillow nie sebab tiny pillow nie comey sgt..lagi pun biasa la kan pompuan mesti suka barang2 yang comey2..pompuan mana la x ske kan...lagi satu tiny pillow nie kte bley design ikot kte punya taste dan ikot creativity kte sendiri..sgt interesting kan..

jika watif menang GA nie, watif suka sgt warna pink ngan biru..sgt ske combination 2 warna nie..lau menang design lak watif suka ala-ala comey2 n sweet2 ckit..hihi...watif nak tulis nama blog watif kat tiny pillow tuu...xpew2..lau menang watif bg kepercayaan 110% kat dni tuk design..hehe...

baru jew order tiny pillow ngan dni selasa lepas cz nk pg present kt kazen watif..huhu...so kpd sesiapa yg blom order lg bley order ngan dni bnyk2 yer kenkawan...

okei...skg nie kte tgk syarat2 lak...

1. mestilah follower blog dni
--DONE--


2. buat satu entry mengenai mengapa korang suka dengan tiny pillow felt craft yang dni buat ;) ceritakan jika korang menang giveaway ini, warna dan design bantal macam mana yang korang inginkan.
--DONE--


3.tingalkan komen beserta link entry penyertaan korang di kotak komen entry giveaway ini.
--OTW--(habis taip n3 nie watif letak..hihi)


4. tak perlu letak banner giveaway di sidebar blog cuma muatkan dalam entry je ^__^
--DONE--


5. mestilah warganegara Malaysia yang mempunyai blog serta beralamat di Malaysia.
--DONE--


6. tarikh tutup penyertaan adalah pada 23 Julai 2011 jam 11 malam.


7. 3 orang pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah.


8. mana-mana blogger yang pernah beli tiny pillow/membeli tiny pillow sepanjang giveaway ini berlangsung, dni akan masukkan 3x nama korang untuk cabutan bertuah...

untuk keterangan lanjut kowm bley tgk kat SINI



--DONE--





p/s : harap-harap bertuah...




a w a t i f a z i z i

July 3, 2011

Jom tengok wayang...

assalamualaikum...

adew sapew2 nak g tgk wayang kat alamanda x???hehe...jom kite pakat g ramai2...
bubye..




p/s : entry yg xdew motip..huahaha..




a w a t i f a z i z i

July 1, 2011

love story

assalamualaikum..

enjoy the story.....

Derick:
I guess we are the left-overs in this world.

Lily:
I think so...all of my friends have boyfriends, and we are the only the 2 people left in this world without any special person in our lives.

Derick:
Yup, I don't know what to do.

Lily:
I know! We'll play a game.

Derick:
What game?

Lily:
I'll be your girlfriend for 30 days
and you will be my boyfriend.

Derick:
That's a great plan, in fact, I don't have anything to do
much for the following few weeks.

DAY 1:
They watch their first movie
and they both are touched by the romantic film.

DAY 4:
They went go to the beach and have a picnic. Derick and Lily have their quality time together.

DAY 12:
Derick invited Lily to a circus and they ride through a Horror House.
Lily was scared and she thought she touched Derick's hand but she actually touched someone else's hand they both laughed.

DAY 15:
They saw a fortune teller down the road, and they asked for their future advice.
The fortune teller said:
"My darlings, please don't waste the time of your life, spend the rest of your time together, happily." Then tears flowed out from the teller's eyes.

DAY 20:
Lily invited Derick to go to the hill
and they saw a meteor; Lily mumbled something.

DAY 28:
They sat on the bus, and because of a bumpy road Lily gave her first kiss to Derick by accident.

DAY 29:
11:37 pm:
Lily and Derick sat in the park where they first decided to play this game.

Derick:
I'm tired Lily...Do you want anything to drink? I'll buy you one...I'll just go down the road.

Lily:
An Apple Juice, that's all. Thank you.

Derick:
Wait for me.

20 minutes later
A stranger approached Lily

Stranger:
Are you a friend of Derick?

Lily:
Yes, why? What happened?

Stranger:
A reckless drunk driver ran over Derick, and he is in critical condition in the hospital.

11:57 pm:
The doctor walked out of the emergency room; he handed Lily an apple juice and a letter.

Doctor:
We found this in Derick's pocket.

Lily reads the letter and it says:
Lily, These past few weeks, I realized you are a really cute girl, and I am really falling for you-your cherished smile, your everything when we played this game. Before this game ends, I would like you to be my girlfriend for the rest of my life.
I love you, Lily.

Lily crumpled up the paper and shouted:

"Derick! I don't want you to die-
I love you; remember that night when we saw a meteor and I mumbled something. I mumbled that I wish we would be together forever and that we would never have to end this game. Please don't leave me Derick .. I love you! You can't do this to me!"

Then the clock strikes 12...

Derick's heart stopped pumping...

It was the 30th day.

--DONE--


p/s : true love





a w a t i f a z i z i

Lelaki Beristeri Empat

assalamualaikum...

ekceli watif daa penah dengar cite nie waktu watif sem 1 dulu tapi in english la sebab waktu kelas bel lecture wajibkan sorg student kena buat 1 story telling..member watif yang story sal nie..tp nie versi bm lak..jom kita layan..

sekadar untuk renungan bersama

Suatu ketika, ada seorang pedagang kaya yang mempunyai 4 orang isteri. Dia mencintai isteri yang keempat dan memberikan harta dan kesenangan yang banyak. Sebab, isteri keempat adalah yang tercantik di antara kesemua isterinya. Maka, tidak hairan lelaki ini sering memberikan yang terbaik untuk isteri keempatnya itu. Pedagang itu juga mencintai isterinya yang ketiga. Dia sangat bangga dengan isterinya ini, dan sering berusaha untuk memperkenalkan isteri ketiganya ini kepada semua temannya. Namun dia juga selalu bimbang kalau-kalau isterinya ini akan lari dengan lelaki yang lain. Begitu juga dengan isterinya yang kedua. Dia juga sangat menyukainya. Dia adalah seorang isteri yang sabar dan penuh pengertian. Bila-bila masa pun apabila pedagang ini mendapat masalah, dia selalu meminta pandangan isterinya yang kedua ini. dialah tempat bergantung. Dia selalu menolong dan mendampingi suaminya melalui masa-masa yang sulit. Sama halnya dengan isterinya yang pertama. Dia adalah pasangan yang sangat setia. Dia sering membawa kebaikan bagi kehidupan keluarga ini. Dialah yang merawat dan mengatur semua kekayaan dan usaha si suami. Akan tetapi si pedagang tidak begitu mencintainya. Walaupun isteri pertamanya ini begitu sayang kepadanya namun, pedagang ini tidak begitu memperdulikannya.
Suatu ketika, si pedagang sakit. Kemudian dia menyedari mungkin masa untuknya hidup tinggal tidak lama lagi. Dia mula merenungi semua kehidupan indahnya, dan berkata dalam hati, "Saat ini, aku punya empat orang isteri. Namun, apabila aku meninggal, aku akan sendiri. Betapa menyedihkan jika aku harus hidup sendiri." Lalu dia meminta semua isterinya datang dan kemudian mulai bertanya pada isteri keempatnya, "Kaulah yang paling kucintai, kuberikan kau gaun dan perhiasan yang indah. Nah sekarang, aku akan mati, mahukah kau mendampingiku dan menemaniku?" Isteri keempatnya terdiam. "Tentu ! saja tidak!" jawab isterinya yang keempat, dan pergi begitu sahaja tanpa berkata-kata lagi. Jawapan itu sangat menyakitkan hati seakan-akan ada pisau yang terhunus dan menghiris-hiris hatinya.
Kemudian,pedagang yang sedih itu lalu bertanya kepada isteri ketiganya, "Aku pun mencintaimu sepenuh hati, dan saat ini, hidupku akan berakhir. Mahukah kau ikut denganku, dan menemani akhir hayatku?". Isteri ketiganya menjawab, "Hidup begitu indah di sini. Aku akan menikah lagi jika kau mati". Pedagang begitu terpukul dengan jawapan isteri ketiganya itu.
Lalu, dia bertanya kepada isteri keduanya, "Aku selalu berpaling padamu setiap kali mendapat masalah. Dan kau selalu mahu membantuku. Kini, aku perlu sekali pertolonganmu. Kalau aku mati, mahukah kau ikut dan mendampingiku?" Si isteri kedua menjawab perlahan, "Maafkan aku...aku tak mampu menolongmu kali ini. Aku hanya boleh menghantarmu ke liang kubur saja. Nanti, akan kubuatkan makam yang indah buatmu." Jawapan itu seperti kilat yang menyambar. Si pedagang kini berasa putus asa.
Tiba-tiba terdengar satu suara, "Aku akan tinggal denganmu. Aku akan ikut ke manapun kau pergi. Aku, tak akan meninggalkanmu, aku akan setia bersamamu." Si pedagang lalu menoleh ke arah suara itu dan mendapati isteri pertamanya yang berkata begitu. Isteri pertamanya tampak begitu kurus. Badannya seperti orang yang kelaparan. Berasa menyesal, si pedagang Lalu berguman, "Kalau saja aku mampu melayanmu lebih baik pada saat aku mampu, tak akan kubiarkan kau seperti ini isteriku.


isteri-isteri tersebut mewakili : 
-ISTERI KEEMPAT adalah tubuh kita. Seberapa banyak waktu dan belanja Yang kita keluarkan untuk tubuh kita supaya tampak indah dan gagah, semuanya akan hilang. Ia akan pergi segera apabila kita meninggal. Tak ada keindahan dan kegagahan yang tersisa saat kita menghadapNYA.
-
ISTERI KETIGA adalah status sosial dan kekayaan kita. Saat kita meninggal, semuanya akan pergi kepada! yang lain. Mereka akan berpindah dan melupakan kita yang pernah memilikinya.  
-ISTERI KEDUA pula adalah kerabat dan teman-teman. Seberapa pun dekat hubungan kita dengan mereka, mereka tak akan mampu bersama kita selamanya. Hanya sampai kuburla mereka akan menemani kita. DAN SESUNGGUHNYA...
-
ISTERI PERTAMA adalah jiwa dan amal kita. Mungkin kita sering mengabaikan dan melupakannya demi kekayaan dan kesenangan peribadi. Namun, sebenarnya, hanya jiwa dan amal kita sajalah yang mampu untuk terus setia dan mendampingi kemanapun kita melangkah. Hanya amal yang mampu menolong kita diakhirat kelak. Jadi, selagi mampu, perlakukanlah jiwa dan amal kita dengan bijak. Jangan sampai kita menyesal kemudian hari...





--DONE--


p/s : beringatlah..



a w a t i f a z i z i