May 27, 2011

Kepada yang masih single...

assalamualaikum...

saje jew td jalan pusing dalam dunia blog nie (blogwalk) hihi..terbaca la 1 article n watif ase article nie daa lama sbb watif pernah bace dulu..long2 time ago la kan..haha..

kdg2 single itu best kalau kena gayanyer kan..kalau owm tu pandai manage hidup dyer..tp tipu la kan lau adew sapew2 yang single tu ckp x sunyi hidup single..huhu..watif bukan nak menggalakkan kowm berkapel tapi bile kapel tu pandai2 la jaga diri..

so back to t0pic (title n3 nie la kan..haha)

Kepada yang masih Single
Cinta ibarat kupu-kupu. Makin kita kejar, makin ia menghindar. Tapi, bila kita biarkan ia terbang, ia akan menghampiri di saat kita tak menduga. Cinta mampu membahagiakan tapi sering pula ia menyakiti..Cinta itu menjadi istimewa apabila kita berikan cinta kepada seseorang yang layak menerimanya..  

Kepada yang ragu-ragu dengan Pernikahan
Cinta, bukannya mencari seseorang yang “SEMPURNA”, tapi menemukan seseorang yang mampu menjadikan diri kita sempurna. Kepada playboy/playgirl, jangan cakap “Aku Cinta Padamu!” bila kita tak betul2 maksudkannyer. Jangan bicarakan soal perasaan bila itu tak betul-betul ada dalam diri. Jangan sentuh hidup seseorang bila kita hanya berniat nak main-main saja. Jangan menatap ke dalam mata seseorang bila apa yang kita lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yang dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta dengan kita, sedangkan kita langsung tak berniat langsung untuk menerimanya saat ia terjatuh..oleh itu pernikahan ialah satu medan yang setiap pasangan gunakan bagi melengkapi antara satu sama lain..two is better than one kan..

Kepada yang Patah Hati
Sakit, luka, hancur, patah hati.. bertahan selama mana yang kita menginginkannya dan akan menghiris luka sedalam kita membiarkannya. Persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu, tapi adalah apa yang boleh diambil dan dihayati sebagai pengajaran dan hikmahnya. Gagal sekali dalam sesuatu perhubungan, tak bermakna tidak boleh teruskan hidup baru..fikir lah secara positif kenapa Allah s.w.t membiarkan kita bertemu dengan orang yang salah terlebih dahulu sebelum kita bertemu dengan orang yang betul2 mencintai kita..renung2kan..

Kepada yang Belum Pernah Jatuh Cinta
Ermm..ada lagi ke manusia yang belum pernah jatuh cinta zaman sekarang nie???bila daa fall in love tu biar selamba tapi stabil..Cuba untuk memahami tapi bukan bermakna tak boleh meminta apa-apa. Bersedia untuk terluka dan menderita, tapi jangan simpan semua rasa sakit jika itu yang betul-betul dialami..dan bila kita rasa cinta tu semakin lama semakin kurang perencah cinta itu cara untuk mengatasinya ialah cuba ingat balik kenangan2 yang terindah sepanjang bersama pasangan..

Kepada yang Ingin Menguasai
Hati kita patah, remuk bila tengok orang yang kita cintai sedang berbahagia dengan orang lain, tapi akan lebih sakit lagi bila mengetahui orang yang kita cinta langsung tidak pernah bahagia dengan kita..berdoalah untuk kebahagia orang yang kita cintai even dyer bersama dengan orang lain..mungkin perit tapi x salah lau kita buat perkara yang baik..setiap  kebaikan yang kita buat akan dibalas dengan kebaikan..

Kepada yang Takut Mengakui
Cinta menyakitkan bila kita putuskan hubungan dengan seseorang. Tapi, lebih sakit lagi bila seseorang yang memutuskan hubungan dengan kita. Tapi, cinta paling menyakitkan adalah bila orang yang kita cintai langsung tidak mengetahui perasaan kita terhadapnya..janganlah bila daa terlambat baru nak ucap perkataan kasih, sayang n perkataan keramat "saya cintakan awak"

Kepada yang masih bertahan mencintai Sesorang Yang Telah Pergi
Hal menyedihkan dalam hidup ialah bila kita bertemu seseorang lalu jatuh cinta. Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodoh kita dan kita telah mensia-siakan masa bertahun-tahun untuk seseorang yang tidak layak. Kalau sekarang dia sudah tidak layak, 10 tahun dari sekarang pun dia tetap tak akan layak. Biarkan dia pergi dan lupakan..dan  kepada yang masih mencintai orang telah pergi (meninggal) anggaplah Allah lebih syg kepadanya..fikirlah yang positif belaka...



--DONE--



p/s : fikir-fikirkan..





a w a t i f a z i z i

May 24, 2011

Cerita Awak dan Saya..

assalamualaikum...

pagi sumer..huhu..ase mcm lain mcm lak p0st n3 nie pagi2..hehe..ekceli ase boring ngat start dr ary nie sbb my inche am daa keje so nk contact p0wn xley n 6 bln lak 2 x jumpa..huhu..perghhh mmg bnyk kena sabar jew la kan..insyaallah watif bley..tp banjir gak la kan..hehe..

saya akan igt pesan awak tau..

* stdy elok2 xmo main2..hehe..main ckit2 xpew kan yunk??
* jaga tingkah laku..
* jaga marauh family...
* keluar tuu biar berteman..
* jaga mata tuuu...hehe..
dan jaga hati awak..2 yg pntg!!!

insyaallah...

***

you + me = LOVE
boboi + gegirl = no comment!!!

igt x awak tulis kat info fb awk..hehe..so sweet yunk..

***

my inche am..awak tahan gelak ep..hihi

 dua2 kepala sedikit ting tong..so bile jumpa mesti kecoh..hihi..
mesti windu dats moment kan yunk...





--DONE--




psstt : chenta










a w a t i f a z i z i

May 14, 2011

Untuk Awak

assalamualaikum...

kpd awak..terima kasih untuk hari2 yg plg best dlm hdp sy  iaitu bila saya bersama awak..saya bahagia bila bersama awak..

* awak bukan x pernah ada dlm ingatan saya tp awak sentiasa ada dlm ingatan saya..

* saya bkn x suka kat awak tp saya cinta dan sayang awak..

* saya bknnyer x nk awk tp saya perlukan awak sbg sowm yg sentiasa bersama saya dlm suka atau duka..



--DONE--


p/s : saya rindu awak sgt2..
napew bila sy c0l awk x dpt..
sy risau tau..








a w a t i f a z i z i

May 12, 2011

♥ Perfect Two ♥

assalamualaikum...

dis song is dedicate 4 him :

.
.
.



You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
No..

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

dear..thanks 4 everything..ur complete me..


--DONE--





a w a t i f a z i z i

Reunion Semenza Dua (2008 / 4SG)

assalamualaikum..

ptg td nk update blog wt hal kan..tp xpew la skg nie daa ok alik..huhu..nie nak citer sal reunion ary jumaat 6 ary bln 5 ary 2..sambuatan besh gak..sambut kat umah nik zu (sedap nasi kerabu..next time ley wt agy..haha) kte owm pakat2 nk bwk pew...adew yg bwk jajan, adew yg bwk agar2 n watif bawak kek (share beli ngan fatin hehe...)

after makan2 kat umah nikzu kte owm p pantai..umah nikzu dkt jew ngan PCB (Pantai Cahaya Bulan)..adew la dlm 5 minit jalan kaki..

kyla..xmo ckp manyak2..kte tgk pic jew la ep..


2 la kek yg kte owm share...bajet la potong kek birthday..huhu..(xdew owm nyanyi p0wn kat watif ary 2..haha..ting tong punyer dak)


wif mereka2 sumer...


wif fatin...


kami di pantai..


wif my cyunk ucuk2..qiena mieya


sumer p0mpuan k0z laki masing2 adew hal..


wif my princess mieya


syg sep mum blak0w...t kit0 jup0w pl0p..



--DONE--



a w a t i f a z i z i