April 21, 2011

Saya sayang dan cinta kepadaNya

assalamualaikum...
daa lme x update...skg nie study week so kena la study..(study la sgt kan...haha) tp ary nie terlepas gak nk wt n3..hihi..td jenjalan bce blog sowm 2..tertarik lak dgn n3 nyer...

sekadar renungan :

Saya suka tengok jari awek saya.
Cantik betul... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tidak boleh tolong each other
Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jealous orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang giler forever..

Saya suka tengok body awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekung
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Perghhhhh syoknya...

Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu dekat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katanya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu je..
Dia tak kata satu apa pun...
Berdosanya saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...

Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...

Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti... 



p/s : insyaallah..
tgh tggu kekasih halal..







a w a t i f a z i z i

No comments: