October 31, 2010

AZAB WANITA

sekadar untuk direnungi dan dihayati bersama...kpd kaum wanita yang dulu kite adew wt salah masih blom terlambat untuk perbetulkan...(artikel nie dipetik dari sahabat qu)
(tlg ingatkan kpd semua kaum  perempuan yg anda kenal)

Saudara dan saudari kaum muslimin dan muslimat
Renungan    
khususnya untuk para wanita dan diriku sendiri.....
                                                                    
Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat        
Rasulullah saw menangis manakala ia datang bersama Fatimah.

Lalu keduanya bertanya mengapa Rasulullah saw menangis. Beliau menjawab,

"Pada malam aku di-isra'- kan , aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Karena, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan siksanya.  

Putri Rasulullah saw kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya.  "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.  

Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat  ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.

Aku lihat perempuan tergantung kedua kakinya dengan terikat tangannya sampai ke ubun-ubunnya, diulurkan ular dan kalajengking.

Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri, di  bawahnya dinyalakan api neraka. Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam, memakan tali perutnya sendiri.  

Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang dibuat dari api neraka, otaknya keluar dari lubang hidung, badannya berbau busuk karena penyakit sopak dan kusta.

Aku lihat perempuan yang badannya seperti himar,          
beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya. Aku lihat perempuan yang
rupanya seperti anjing, sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnya sementara malikat memukulnya dengan pentung dari api neraka,"kata Nabi saw.

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka
disiksa seperti itu?                                                                                                 

*Rasulullah menjawab, "Wahai putriku, adapun mereka yang  tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya.  

*Perempuan yang digantung susunya adalah istri yang 'mengotori' tempat tidurnya.  

*Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah perempuan  yang tidak taat kepada suaminya, ia keluar rumah tanpa izin suaminya, dan perempuan yang tidak mau mandi suci dari haid dan nifas.                                                                                                 

*Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah karena ia  berhias untuk lelaki yang bukan muhrimnya dan suka mengumpat orang lain.

*Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka karena ia memperkenalkan dirinya kepada orang  yang kepada orang lain bersolek dan berhias supaya       kecantikannya dilihat laki-laki yang bukan muhrimnya.                                                                 

*Perempuan yang diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan ular dan kalajengking padanya karena ia bisa shalat tapi tidak mengamalkannya dan tidak mau mandi junub.                                                                                               

*Perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya  seperti himar ialah tukang umpat dan pendusta. Perempuan  yang menyerupai anjing ialah perempuan yang suka memfitnah dan membenci suami."Mendengar itu, Sayidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis.                                                                                     
Dan inilah peringatan kepada kaum perempuan.                                                                         



.::chenta_haty::.

October 30, 2010

birthday girl qiena mieya


ramai ep member aq birthday bln okt0ber nie....ok...back to the title...ary nie birthday bff aq 30.10.2010...name dyer nur sakina amira bt muhamad nizam..aq xm0 ckp bnyk2 ag...j0m kite check it out sal makcik s0wm nie...haha....

tadaaaa....
jeng jeng jeng...
brom brom cekepeh peh....


nie la macik 2..
member pggl qiena...


qiena wif mctim dgn muka c0m0t dyerowm...
nie kt skul masa dyerowm amek f0rm 6...
tp tahan kejap jew...pas 2 dua2 blah dr skul...haha


 sgt giler kpd novel...
biasa la kan...
typical women...
haha...


nie lgu fav dyer...
alyah "tak mungkin kerana syg"
lau jumpa wajib nyanyi lgu nie...haha...

lastly...
wishes 4 u...




kau dan aq...

to qiena mieya....
aq syg ko sgt2..rindu ko, chenta ko...
blaja molek2...
jgn sedey walaup0wn geng gugu gaga rukrik rukrik kit0 xd0p masa birthday mum...
(n0p tiok ser0w)
aq doa smoga panjg umo n eppy s0kmo....


p/s (iklan) : male nie bola klntn lwn n9....tgk jgn x tgk...haha..


.::chenta_haty::.

October 29, 2010

BEL 12O...

assalamualaikum...

ok...ary mlm nie nk cte sal exam final td...erm..td adew paper bel..fuhh..dpt jew s0alan 2 daa berdebo-debo..buke gap0w tk0t xley jwb jah..pas dpt 2 dgn lafaz bismillah buka s0alan...
bermula lah fikiran berpusing2..haty ku tertanya2 "soalan pew nie??!!"haha...

tetibe jew article sal coconut atau name botanicalnyer cocos nucifera..bace jew pekataan tu dlm otak aq pikir...nie nk jwb s0alan pew??or clap paper kew nie...haha...tp qu teruskan bacaan qu...rupernyer 2 intr0 jew...wakaka...final bel kali nie (pada hal nie first time...tp ayat mcm daa pnh amek bel...xley bla lgsg..haha) bnyk yg aq tau sal coconut...atau kite pggl kelapak (sabah) lau klate pl0p bu0h ny0r...haha... 

lau bab essay lak ok jew...walaup0wn bley lak aq ley clap explain...s0klan nk sebab aq ley bg cara mengatasi....haha...ayat daa skema nie....wakaka...tp nasib baik la tersedar awal akan kesilapan qu...(ayat xley bla lgsg)...tggl lg 15 min nk abiz aq p0wn dgn bertungkus-lumusnyer siapkan essay 2...walaup0wn ending dyer cincai2...haha...

aq rasa daa ckp k0wt aq citer sal bel...ready 4 the next paper lak...acc106 mnunggu qu....i'm c0ming this sunday acc106....haha...



.::chenta_haty::.

aku dah kawin sekarang~

nie kisah sal s0wm laki yg aq rasa bl0m terlambat bila dyer menyedari kesilapan dyer...kisah nie aq petik kt n0te member aq kt fb (wif his permissi0n ok..)...selamat membaca k..

 bermulalah....


Aku dah kawin skarang. Bini aku memang baik sangat2. Tapi dia x seperti yang aku expect masa kami belom kawin dulu. Masa belom kawin, aku tengok dia memang sorang yang pendiam je, jarang gile cakap ngan laki. Member2 mmg puji la cara dia. So memang susah jugak aku nak cuba tegur dia masa tu.. segan dowh. Memang obvious lah kalau aku tegur. Tapi aku suka dia macam tu, so xde la cemburu sangat sebab dia jarang borak2 ngan laki..

Cantik? Memang la, kalu x aku comfirm x sangkut punyer. Haha. Cantik pada mata aku la. Member2 pon ade yang cube usha. Sori le dia nak layan. Haha. Memang market. Last2 aku yang dapat, memang rasa bangga giler. hehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan.  Hoho..

Aku usha cara yang leklok la, gi jumpa bapak dia dluu. gentlemen beb! Slow talk ngan bapak dia. Err, bapak dia nama Marzuki.. Bapak dia ni jenis sound direct rupenyer.. Pergh, mmg kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal x anak dia? Gua cakap x sgt. Bapak dia tanya lagi, nape nak kawin ngan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab ape? Gua cakap x tau.. Habis kalu x dapat anak dia? Gua cakap nak jugak! Bapak dia sound la, “ko ni, cane ko nak kawin ngan org yang ko x kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam.

Masa tu rasa down gile. Bapak dia cam tolak mentah-mentah je proposal aku.. Ke dia saja nak uji kehebatan cinta aku?? Huhu.. Time tu aku dh terpikir nak usha calon lain je. Aku memang ade lagi sorang yang aku suke. Haa yang ni gua memang kamceng giler. Yang ni pulak nama dia Ika. Gua memang selasi lah ngan minah ni. Haha.. Tapi last2 orang lain gak yang gua pinang.

Hari keputusan proposal aku akhirnya tiba. Kputusannya.. jeng3.. x spt yang aku jangka. Haha. Aku ingat kena reject, satgi family diorang terima. Warghh happy giler. Alhamdulillah. So, memang sah la takde jodoh aku ngan Ika. Time aku bgtau Ika aku nak kawin, dia accept je. Kejam gile aku. Dia kata semoga aku bahagia.. lepas tu kami dah x jumpa.

Lepas akad nikah, kompemlah aku sebagai laki Ara. Happynye aku Tuhan je tau.. kat rumah.. dia macam biasa, cool je.. Tapi cool semacam la pulak. Sepatah aku tanya, setengah patah dia jawab. Kalu aku x buka mulut, memang x berbunyilah rumah kitorang.

Ara taklah ‘bisu’ sangat. Kadang2 dia bersuara gak.. Tapi bagi aku yang jenis suka cakap banyak ni, Ara bukan jenis yang boleh bawak borak sangat. Bila aku cakap pasal something, dia macam blur... Macam x supportive sangat. Last2 aku dah malas nak borak.. oh boringnye..  Yang dia tahu cuma tunjuk baris gigi dia ja.. sengih. Cam yg aku buat kt bapak dia dulu. Psycho seyh..

Nak jadik lagi tensen, aku ni jenis perokok sederhana tegar gak la. Tapi bini aku pulak mmg cam fobia giler ngan asap rokok. Bau nafas aku yg bersisa rokok pon, dia mesti batok.. x bau rokok pon dia dah selalu batok. Uhuk3 gitu.. Sebab sayang bini, makin lama makin kurang aku merokok..  kalu gian sangat pon aku merokok time kat ofis je.

Bini aku keje hospital, bahagian obat-obatan.. Aku lak xleh bau ubat, mesti pening kelapa.. Hari2 aku yang hantar, ambik dia gi spital. Time ambik dia balik, mmg hari2 lah baju dia bau obat dalam kete. So aku akan slalu bukak tingkap, nyaman sket..

Ada satu hari tu, masa hujan lebat. Xleh bukak tingkap kete, aku dah mmg pening-pening lalat dah.. Bau ubat.. Dengan poor visibility lg, kami accident! Langgar bontot kete orang depan. Kat spital, doktor kata bini aku keguguran akibat kemalangan tu. Hah??

Rupanya dia mengandung dua bulan.. Ara sendiri pon x tahu.. Ya Allah!!

Lepas kejadian tu aku terus suruh Ara benti keje. Dok rumah je.. Aku dah korbankan rokok aku, so dia kena korbankan keje dia. Aku dah x tahan bau ubat!! Aku sorang keje dah cukup sara idup kami!

Dekat setahun kami kawin, Ika tiba2 datang, dia kata masih sayang kat aku, nak aku ambik dia jadik bini no. 2.. Dia sanggup..

Alamak ni dah angau betol.. Padahal aku baru je kawin. Mungkin Ika yakin yang kami sangat serasi dan saling memahami, so dia berani propose kat aku. Then aku teros terang je la, aku cakap kat dia, yes aku memang x kamceng mane ngan bini aku skarang.. And banyak benda yang kami xde persamaan. Ara memang x banyak bercakap. Kalu aku cube buat lawak, dia macam x tangkap je. Sedih tol.. X pandai nak borak. Kalu jumpa member2 aku lagi le dia sunyi sepi. Dah le hari-hari dia suka masak benda yang sama.. Jarang la dapat makan yang lain sket. Kcuali makan luar. Itu pun dia akan order benda sama je.. Haha macam tu la bini aku.. Lucu lak..

Tapi kami masih cuba memahami hati budi masing2.. Aku cuba biasakan diri ngan bau ubat2 kat baju2 Ara dulu, cuba brenti merokok waktu awal2 kawin dulu.. Ara plak dh x keje, dah cuba belajar masak benda2 lain (jarang la menjadi).. Aku bagitau Ika, rumah tangga kami bahagia. Aku xleh menduakan dia.. Aku memang sayangkan dia. Ika terpaksa terima hakikat tu. Itu mmg last kami jumpa.

Kini, kami dapat rezeki sorang anak, dah besau, dekat 4 tahon la.. tp dah pandai mengaji sket2. Semua berkat kerajinan bini aku. Bab2 agama, mengaji sume dia mmg bagus. Anak aku Hafiz, memang dia train elok2 ngaji alQuran.. Alhamdulillah, semoga esok2 dia jadik anak yang soleh. Bagi aku itu la investment yang sangat2 menguntungkan!

Tapi sebenarnya dalam tempoh tu, kami x seperti pasangan yang lain, kot. Makin hari aku makin bosan ngan rumah tangga kami. Ara memang suka menyepi, jarang borak panjang2. Aku pulak suka keluar lepak ngan kawan2. Makin lama makin jarang aku duduk rumah. Lewat malam baru balik, bini dah tido. Esoknya pagi2 aku dh kena gi keje.. Dalam tempoh tu jugak, aku sebenarnya asyik keluar dengan sorang ofismate aku. Nama dia Lisa. Budak baru kat ofis aku.. Berbekalkan muka yang agak ade market ni, dia macam sangkut lak kat aku. So dialah yang slalu aku ajak kluar malam, teman aku borak2, kadang2 sampai pagi!

Aku sedar aku seolah2 mempergunakan dia untuk hiburkan hati aku.. Teringin nak kawin ngan dia, takot kecik hati si Ara pulak.. Dengan Lisa la tempat aku luahkan perasaan, kadang2 gadoh, kadang dia tercarut2 siap kat aku. Pastu minta maaf, dia kata tersasul.. Tapi aku mmg terhibur bila dok ngan Lisa. Bini aku kat rumah, dengan anak aku jarang sangat aku luangkan masa.. 

Ara sedar akan perubahan aku dari hari ke hari. Dia mula sedar aku ada pompuan lain. Satu hari dia bagitahu, dia izinkan kalu aku nak kawin lagi, tapi mesti dengan wanita yang elok2, sebab dia tak mahu pelajaran Hafiz terganggu. Aku pelik, apa kaitan??

Dan aku terfikir, Lisa tu wanita yang elok ke? Pakaian hari2 kompem ketat, make up kat muka 2 inci macam xleh kena air, x ambik air semayang ke? X semayang ke? Ke cuti sepanjang tahon?!

So aku postpone dulu hajat nak kawin ngan Lisa. Terfikir lepas kawin boleh nasihat kot sikit2, tapi time bencinta pon asyik lawan ape aku cakap. So sad!..

Ketika perkahwinan aku ngan Ara mencecah 4 tahun dulu, rumahtangga kami ditimpa dugaan yang maha besar. Ara mula jatoh sakit, batuk dia makin teruk, akhirnya masuk hospital. Dan saat itulah baru aku diberitahu, Ara mengidap penyakit barah tekak. Ya Allah!!

Doktor bagitau, Ara dah lama senarnya kena barah tu, penyakit yang akan buat dia slalu batuk, dan trpaksa menahan sakit bila bercakap! Aku rasa bagai kena tusuk dengan anak panah yang tumpul bila dengar benda tu!! Patut la Ara jarang sangat bercakap. Kenapa dia x bagitau aku??

Doc tu cakap lagi, penyakit tu makin lama makin teruk, dan bagi effect kat jantung. Sebab pernafasan dia selalu kurang dari sepatutnya. So jantung jadi lemah.. So itulah yang menyebabkan Ara jatuh sakit. Jantung dia skarang makin rosak akibat barah tu.

Jadi camane dia boleh ajar anak aku mengaji? Doktor tu bagitau, memang ada ubat utk diminum sebagai pelincir dalam tekak. Tapi hanya kurangkan rasa sakit, dan ia bertahan kejap je.. Tapi Ara x boleh selalu minum sebab ubat tu sangat mahal!!

Aku buntu..

Masa tulah baru aku terfikir, kami x penah bertikah lidah, x penah gado.. Mgkin itu hikmah dia.. Tapi aku x sedar selama ni.. Aku asyik tinggalkan dia, bergembira dengan pompuan lain.. Dia pula sanggup tanggung derita setiap kali perlu menjawab pertanyaan aku. Dan x penah luahkan derita kat aku..

Jantung Ara dah lemah sangat, doktor kata mungkin Ara x dapat bertahan lama.. Aku menangis depan doktor tu puas2, wlapun doktor pompuan. Aku dh x kisah. Aku menyesal dgn cara aku layan Ara selama ni.

Dia dah bagi aku macam2, jaga makan minum, pakaian aku, ajar anak kami mengaji, mmg x penah lawan apa aku cakap, apa aku suruh..

Aku suruh dia benti keje dulu, dia ikut. Walaupon kat rumah dia tetap baca buku pasal ubat-ubatan! Dia minat sangat dengan keje dia.. Maafkan abang Ara..

Bila balik rumah nak mandi kejap, aku sempat tengok balik kenangan2 kami.. Aku belek2, terjumpa kotak hantaran masa kami kawin dulu. Ada satu kotak jam, jam yang aku pakai sekarang.. Aku terkejut bila ada sehelai kertas dalam tu. Mula2 ingat kertas resit, tapi rupanya sepucuk surat!

1 Julai 2007,

Buat suami yang baru kupunya,

Terima kasih kerana menawarkan cintamu,
Yang ku tunggu-tunggu sejak kita mula bertemu dulu,
Ara memang cinta padamu,
Dan Ara menangis bila abang melamarku

Buat suamiku yang baru kupunya,

Luaranku mungkin nampak sempurna,
Luaranku mungkin ramai yang terpesona,
Tapi diriku bukanlah sesempurna abang sangka,
Kerna suaraku bukan kepunyaan kita

Buat suamiku yang baru kupunya,

Andai abang ingin melihat Ara ketawa,
Ara hanya mampu tersenyum pada abang,
Andai abang mahu Ara berjenaka,
Mungkin Ara kan menangis dibahu abang,

Kerana Ara tak mampu berbica,
Seperti orang lain berbicara,
Kerana Ara tak mampu ketawa,
Seperti orang lain ketawa

Jika membaca surat ini akan meleburkan cinta abang,
Ara pasrah dan relakan abang menjauhi,
Jika membaca surat ini Ara tetap dihati abang,
Ara sujud sejuta syukur pada Ilahi..

Yang benar,
Isteri yang menyanjungmu.

*Ara selitkan surat ini dalam kotak jam abang, semoga abang mudah terlihat surat ini..


Berderai lagi airmata jantan aku. Kenapa aku x terbaca surat ni 4 tahun dulu? Kenapa aku x tahu penderitaan Ara awal2 dulu? Kenapa baru sekarang?

4 tahun usia perkahwinan kami, Ara beri aku segala2nya.. dan paling penting dia bagi seorang anak yang comel dan bijak. Tapi apa yang pernah aku beri kat Ara?

Mulai saat tu aku jaga Ara sepenuh hati. Hari-hari memang keje ulang alik hospital. Masuk ofis pon kjap2. Anak aku bagi kakak Ara yang jaga. Masa tu aku dah serabai giler. Sangat x terurus. Baru aku sedar pentingnya Ara dalam hidup aku.

Dalam keadaan Ara yang agak lemah, aku minta kebenaran doktor untuk bawa dia melancong. Aku nak temani dia puas2. Aku nak bahagiakan dia dalam sisa2 hayat dia. Biar dia terlupa akan derita dia. Saat itu dia menangis kat bahu aku. Sejak dia sakit kami hanya berbalas tulisan kat kertas.. dan kertas2 tu aku kan simpan sampai bila2.

Dia tulis dia x menyesal kawin dengan aku. Dia tulis sangat bahagia hidup dengan aku. Siap cuba lukis gambar orang senyum.. haha.. Ya Allah hari2 itu kami sangat bahagia. Namun Ara dah makin lemah. Aku dah x mampu tengok dia derita. Setiap kali dia nak tarik nafas, sangatlah azab pada aku melihatnya.

“Ya Allah, jika Kau masih panjangkan hayat isteriku, Kau berilah aku separuh kesengsaraannya, biar kurang kesensaraannya Ya Allah.. Tapi jika hanya kematian yang dapat mematikan sengsara isteriku, aku redha Ya Allah..”

Aku x tahu apa lagi boleh aku buat.. Aku bacakan Yaasin ditelinganya berulang-ulang, biarkan anak kami dipangkuan memeluk-meluk ibunya..

Akhirnya Tuhan menjemputnya kembali. Aku pasrah. Kesedihanku terubat bila kulihat dia pergi dengan tenang. Sempat kuajarkan Syahadah.. dan dahinya berpeluh jernih. Lalu kukucup buat kali terakhir..

Kini, hmpir 5 tahun prkawinan kami, tinggal aku dengan Hafiz, dengan helaian2 tulisan terakhir Ara..

(T.T)

tamat...

p/s : yg mana k0wm ley amek jd teladan k0wm  amek laa...yg mana x el0k 2 jgn dk ik0t laa yerrr!!

October 23, 2010

happy birthday 2 my beloved frenz...fatin nazihah...

genap la 18 tahun usia makcik pada tanggal 22.10.2010




name diberi fatin nazihah bt saffini....
(aq daa x salah eja name ayh k0....)
haha...
dan name diberi oleh kami ( awatif, uswatun n sakina ) ialah :
mctim , butim , nako ( buke tako ok ) n labi...=)
daa besar anak ayah...
haha..
x sabit lasung...
wakaka...

s0wm saem yg baek...
walaup0wn ngade ckit...
wakaka...
bak kata adam..."semoga kematangan anda berpanjangan..."
haha...

s0wm yg hyper...
haha...
s0wiey mektim....

apabila bawak mot0 mcm pelesit~
s0wiey us nampak pic b0nt0t ckit...


s0wm yg kuat makan...
haha...
mmg tdk dpt disangkal lagi...



dan...
yg paling penting...
suke sgt td0w...
tp skg nie daa brubah ckit...
berubah kearah suke td0w gak tp suke td0w lewat...(skodeng fb / blog owm)
haha...

lastly...
t0 fatin nazihah...
insan yg ku gelar sahabat...
aq ucapkan..
happy birthday...
may g0d bless u 4 ever n ever...



k.a.m.i sygss k0w...


 darling...
dis is juz 4 u....

cenyum ler ckit...
wakaka...



p/s : aq daa kena s0und ngan tuan empunyer badan...s0, terpaksa delete laa pic 2..

October 22, 2010

for the rest of my life...

I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there is a couple words I want to say
Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you...loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah
Now I find myself feel so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus
I know that deep in my heart..

windu kt family...

ermm...
windu sgt2 kt family aq..
mama, baba, boy n wee..
kakak rindu sgt...
xpew..
daa x lame ag kakak nk blk...

family aq~



nie la baba yg aq slalu rindu...
mohamad azizi...
anakmu selalu rindukanmu baba...
walau jauh di mata tp dekat di haty...
wahhh...
hebat ayat qu...
walaup0wn nie pic masa kecik..
tp baba dr kecik ag daa ensem ...
haha..

 
     


nie lak...
sudah semestinya pengarang jantung en. azizi n anak2nyer....
hihi..
nie mama aq...
thuraiya..
ma...atif rindu ma...
mama aq wanita yg terbaek arh..
bley jd r0le m0del nie...
hihi...


hahhh...
nie la satu2nyer hero dlm family aq...
0pts...
termasuk baba adew dua hero..
hihi...
name dyer mohamad luqman afiq...(boy)
kakak rindu boy...

 nie adeq aq yg last...
hihi...
aq adew 2 owm jew adeq ok..
haha...
nme dyer wirda munira @ adeq @ wee @ bee..
hihi....
kakak rindu adeq..
t kakak blk kte tdow skali ep...
hihi...
habis sudaa....

rindu sgt2 kt dyerowm...

kakak syg mama, baba, boy n wee...

October 7, 2010

section four...

.::dak2 section four KPTM Bangi BM111 sem 1::.

muka2 skema dak2 section 4...hihi...


 muka2 ceria kte owm~


kte happy...


muka ku x nmpak disebabkan kepala Ahmad...
ohh Ahmad..asal la k0 d0k mcm 2...


kami tetap kami...


 kegilaan dan keriangan yang menyeluruh...
hihi...
;)

behind the scene...






erm..
harap2 semoga next sem kite jumpa lagi~

October 6, 2010

.::SpeCiaL 4 BirtHdAy BoY::.

...happy birthday 2 my dearie frenz Abdul Alim...

tanggal 06.10.2010
tlah menambahkan angka umurmu dr 17 ke 18 
akhirnya daa tua p0wn u...
hihi...
daa 18 TAHUN daa...
bkn 8 tahun tau...
haha...
saje jew nk mention lebey ckit bab taun 2..
ermm..
pew ag ep nk citer sal u???
n pew ep i tau sal u???
hihi...
ermm..
special 4 u~
 


...
name p0wn daa ALIM...
(hihi...sejuk pewut mak u..)
xley nk ckp lbey sbb tk0t tuan empunyer badan marah...
dyer daa siap menti0n jgn ckp lbey..
haha...



sowm yang smart~
tp bukan skema tau...
sbb i tau u x skema tp u sempoi...
(jgn pasan ep..hihi..;p)



tp skg nie daa makin gelap ckit i tgk..hihi..tp xpew demi kesatria...
;)



lastly, nie la Abdul Alim yang i knl...;)
s0wm yg xley dipisahkan dgn camera n cermin...
thanks sbb slama nie sudi jd rakan, kawan, sahabat dan member i...huhu...;(
best sgt cz knl n adew kawan mcm u walaup0wn kte knl x sampai sthn...
t8 care of ur self walaup0wn ip0h ngan pineng x la jauh sgt..
hihi...
skali lg i ucapkan selamat hari lahir...
xm0 n0ty2 tau..

p/s : nk hadiah dtg bangi..(valid only on today)
+ i daa edit..erm..nk bg pew kt i???
haha..

October 4, 2010

lega~

fuhhh...
akhirnya lepas gak test math n mgt...
ermm..
lega teramat sgt..
tp jgn nk lega sgt wei...
next week adew test acc lak....
huhu...

October 1, 2010

.::family aq kt KPTM::.

erm..
pejam celik pejam celik daa nk abiz sem 1...
rasa mcm baru jew daftar msk cnie (KPTM Bangi)
< dak2 BM111 , 112 , 114 , 115 n 117 >
nie adew la ckit pic yg aq nk share ngan k0wm...
mggu orientasi (24.06.2010 - 27.06.2010)

di mulakan dgn...

nie la papa n mama aq masa orientasi...(dlm group kte owm laa)

nie gurls dlm group aq wif abg ben (fc aq)..

 b0ys in the gr0up...

dan....

jeng jeng jeng....

inilah KAMI...(maaf la mama xdew sbb dyer yg snap pic nie)
CRISTAL
GO CRISTAL...

windu sgt time nie..
windu nk main game n nyanyi lagu jambatan g0yang2 n banana s0ng ngan k0wm...
haha...
k0wm la member group plg best pernah aq jumpa..
syg gilax kt k0wm...


maaf la yg mana muka x clear 2 epp...
hihi...
nie daa ary last kte bersamer...
cyunk k0wm~